Пропускане към основното съдържание

Внимавай с какво се забавляваш!

Съзнанието на човек е най-уязвимо, когато той се забавлява. Тогава информацията може най-лесно да промени и моделира даденият индивид. Нека разгледаме малко методите по които се получава това моделиране.




Първо нека разгледаме какво е мантра. Кратка дума или изречение, което си повтаряме отново и отново, за да се втълпи в нашето съзнание и да го приложим в реалността. Това е един от начините да променим съзнанието си.

Какво обаче се случва с музика днес? Звучи ли ви така, че песните са направени да се втълпят в съзнанието и да го променят? Виждате ли тази монотонност. Повторяемост на думи и изречение, отново и отново. Като мантра. Тя се шмугва в съзнанието на човека и се прилепва. Случвало ли ви се е да се събудите с песен в главата?

Музиката, колкото и приятна да е тя, променя мисленето. Един от най-ефективните начини за промяна на мисленето на масите в глобален мащаб. Индивидуални песни се избират, стратегически се поставят навсякъде, че да може да се чуят от всички. Когато сте в магазина, по радиото в колата и къде ли още не. Искат песента им да бъде чута и да влезе в подсъзнанието на колкото се може повече хора.

Защо повечето нови песни звучат еднакво? Мозъкът ни харесва неща които е чувал преди. Ако си купите обувки Найк и ви допаднат и издържат дълго време, ще си купите отново. Същото и със съзнанието. Ако една песен ви допадне и след това другата е подобна в някои аспект, то шансът да ви хареса е огромен. Мозъкът иска сигурност, когато нещо му е познато, то ще го хареса.

Тук идва и трикът на повечето песни. Как правят така, че да се харесат? Повторяемост. Случвало ли ви се е, да си пуснете песен, да не ви хареса от първият път, но след това я слушате, още няколко пъти и ви е любимата песен? Тук говорим също за сигурност на мозъка, той вече знае песента и колкото повече пъти се повтаря толкова, повече се харесва. Обаче за да увеличат шанса да повторите песента, ще повторят припева в песента много повече от колкото е необходимо. Създавайки мантра, която променя мисленето и се харесва. Мозъкът не знае коя песен е хубава. Той даже не може да разграничи добро и зло, но чрез повторяемост то знае, че това е вярното. Защото никой няма да направи нещо вредно на себе си 10 пъти нали? Ако си направил нещо 10 пъти, мозъкът си казва: Това трябва да е правилното!

Музикалният бизнес се превърна в средство за внедряване в съзнанието. То променя съдби. Създава ценности и разрушава други. Чрез повторяемостта. Киното обаче, прави същото, чрез очите.

Музиката най-много залага на слуха. Клиповете също влияят, но не се набляга главно на тях. Затова пък имаме киното. Също влияещо на съзнанието, чрез главно очите обаче. Показва се лъскавостта на живота и хората искат да я постигнат. Главно материалното. Всеки втори иска да е излязъл от Кръстникът. Изглежда добре. Лъскаво. Приятно на пръв поглед. Тази материалност, но не е задоволяваща. Губи се истината чрез лъжата на сетивата, които киното постига. Излъгва ни, че всичко от което се нуждаем е материалното.

Колкото е важно за един човек да избира добре с какво се храни, също толкова е важно да избира добре с какво да храни съзнанието си. На пръв поглед тези забавления изглеждат безвредни, но това което съзнанието съдържа се прожектира на света около вас. Избирайте умно какво да гледате и какво да слушате. Има достатъчно свястна музика и хубави филми. Благодаря за четенето. Умната и до другият път


<3


Последвайте ме във Facebook:

logo-facebook

Можете да ме подкрепите с Patreon като станете мой патрон:

Patreon-Logo

Коментари

Популярни публикации от този блог

Капаните на ума – бъдеще и минало

          Един индивид е съвкупност от предците си. Гените на хората са се смесили чрез вековете, което поражда процесът „прожекция“. Прожекция е събирането на всичко предишно и създаването на нещо „ново“. Ако приложим това към човекът ще разберем, че сме уникално-еднакви същества. Парадокс, който е заложен в нашето създание.           Уникални сме, защото всичко в нас е хаотично подредено по такъв начин, че създава нещо ново, но реално то не е ново. Миналото се използва за да създаде настоящето и това наричам прожекция. Като хора ние нямаме нещо ново – подредени сме в една органична редица, която на индивидуално, морално, духовно и т.н. ниво е различно, но структурата ни е еднаква. Тук имаме ред в хаоса и човек не е нищо повече от прожекция на предишни мисли и гени.          Разберем ли, че прожекция е човекът ще стигнем до извода, че всички сме различни версии на първоизточникът, който в много от случаите наричаме Бог. Свързани сме с този създател, защото бъдещето е съвкупност от мин

Какво е „Сянката“ и как контролира живота ни?

Говорихме си преди за това какво е подсъзнанието , как то определя и контролира нашият живот чрез несъзнаваното. Днес ще разширим още темата като добавим   и аспекта на „Сянката“. Какво представлява „Сянката“? Идеята за „Сянката“ бива първо дефинирана от Юнг като тъмната част на нашата психика, която се превъплъщава в свърталище на нашите нежелани идеи, емоции и мисли. Частта от психиката ни, която ние не искаме да вижда бял свят. Логически ние опитваме да потиснем тази част от нас, така че тя да не контролира живота ни по никакъв начин, но желанията й по този начин намират път към съзнанието, контролирайки нашите действия. Потискането не работи Когато ние се опитваме чрез психическа сила да накараме една част от психиката ни да изчезне – ние акцентираме върху нея, което води до увеличаване на натиска на потиснатия аспект върху нас самите. Защо се случва това? Мозъка ни не разбира от добро или лошо, а от удоволствие , нашият аспект на осъзнаване разграничава доброто или лошото, но

Съществува ли нещо случайно? И как може съдбата и свободната воля всъщност да са си приятели?

Здравейте! Днес ще пиша по една интересна тема, която отдавна исках да засегна, а именно дали съществува свободната воля или съдбата? Моят отговор на този въпрос мисля, че ще ви изненада, затова нека започваме…      Преди доста време, когато още писах само във Фейсбук, а не в този сайт, бях засегнал темата и споделих донякъде моето виждане за нещата, но имаше някои хора, които не схванаха точно моята мисъл , затова ще се опитам тук да задълбоча малко повече и да дам примери. Философите до ден днешен се опитват да дебатират доколко хаосът е случаен и дали из целият наш живот не съществува една огромна синхроничност. Или с други думи – всичко свързано ли е помежду си или не?      Опитвайки се да намеря дефиниция на думата „Хаос“ в Гугъл удрям на камък, виждам множество синоними, но не и какво точно означава то. Ако трябва аз да опиша и да дефинирам самата дума, то би било нещо такова: „Сбор от събития, предмети или идеи, които на пръв поглед нямат нищо общо едни с други“. Точно така