Пропускане към основното съдържание

Днешното поколение




Не е тайна, че днешното поколение е доста по различно от старото. Като започнем с поведение и стигнем до морал и ценностна система. Ако трябва да сме точни моралът липсва. А ценностната система е объркана. Днешното поколение чисто и просто мисли само за пари. Не ме разбирайте погрешно под днешно поколение имам предвид по-голямата част, защото както навсякъде и тук има изключения. Та да се върнем на темата. Какво му е толкова зле на днешното поколение биха си казали някои? Ами днес повече от всякога липса възпитанието. То се замества с телевизията и интернет. И тук идва първият проблем. В интернет е пълно с всичко материално. То няма какво друго да има. Та когато децата се оставят на произвола на интернета те стават материалисти .То друг вариант няма. И тук вече ценностите и морала се захвърлят искайки да имат парата. Мислейки, че парата ще им донесе всичко. Защото те всичко което са видели е материалистично. Никой не им е показал другата страна на нещата. Духовната част.

Това невежество и искането само за пари ги прави лесни за манипулиране. Манипулиране чрез пари.

Те плащат с времето си за работа, която не обичат само защото им носи много пари. Щастието им идва от покупките или от други субстанции като алкохол , наркотици. Но всеки знае, че това им носи щастие за малко и те просто се опитват да избягват проблема. Маскират се като щастливи и с времето толкова свикват на този фалшив живот, че се отказват от промяна. Така това ново поколение живее само събота и неделя. Те си мислят, че някого другиго ще ги спаси, но това те да бъдат щастливи зависи само и единствено от тях.

Щастието при днешното поколение липсва.

Повечето си мислят, че когато имат това или онова тогава чак ще са щастливи. Тогава се получава така, че те един месец са нещастни за да могат да си позволят нещо чрез което да бъдат щастливи докато не им омръзне и после всичко се повтаря. Щастието винаги е било въпрос на гледна точка. Може най-бедният да е най-щастливият и обратно. Ако наистина един човек иска да е щастлив трябва да е щастлив с това което има само защото той го има, а можеше и да го няма.

Но както се вижда всеки иска повече и повече и никога не е щастлив, защото това повече никога не свършва.

Както е казал Боб Марли ако щастието ти се измерва в цифри, а те никога не свършват, ти никога няма да си щастлив.

Създава се едно депресирано поколение, което не може да направи нищо само и иска всичко на готово. Създава се едно поколение, което никога няма да изпита щастието такова каквото е, в истинската му форма, само защото те мислят че щастието се измерва с пари. Това е едно фалшиво щастие.

Проблемът идва от това, че модерният човек ще си скъса гъза от работа 5 дена в седмицата. После ще си купи щастие за 2 дена и седмицата се повтаря. Наново си търси щастието с парите. Наново остава незадоволен и се чувстват непълен и може би депресиран. Това депресивно чувство продава. Ще си купи дрога, като към дрога включвам и цигарите и алкохола, за да може поне малко да избегне реалността. За да може поне малко модерният човек да се почувства човек.

Днешното поколение са създадени роби. Мултифункционални роби. Те рОботят по цял ден за някого другиго. Този друг обира парата и им оставя остатъците. Днешното поколение се изстисква от реклами и там подобни, които му вкарват в малката главица, идеята че е несъвършен без това и това и това. За да може човекът да се почувства нищожество и да си купи щастието от рекламите.

И на всичкото отгоре, днешното поколение не толерира мислещи хора. Проблемът е че когато по голямата част от новото поколение е невежо, то само ще си подържа невежеството. Хората които мислят сами и не искат да бъдат роби на днешната система, ще бъдат смазани от връстниците си. Които връстници ще им казват как целият живот е секс и пари. Така хората които първо им е било промит мозъка, ще промият мозъците и на другите. Защото само това знаят. Невежи са. Затова мислещият човек от новото поколение е сам или с максимум от 1-2 други души като него. Невежеството ражда невежество.

В тези сложни времена, младият човек е сринат от една система, която не получава нищо от това той да е добре. А обратното, получава много повече когато младият човек е сринат психически. Защото когато човек е сринат от вътре той, като огледало, ще бъде сринат и от вън. Затова промяната идва от вътре на вън. Благодаря за четенето. Пожелавам ви хубав ден.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Капаните на ума – бъдеще и минало

          Един индивид е съвкупност от предците си. Гените на хората са се смесили чрез вековете, което поражда процесът „прожекция“. Прожекция е събирането на всичко предишно и създаването на нещо „ново“. Ако приложим това към човекът ще разберем, че сме уникално-еднакви същества. Парадокс, който е заложен в нашето създание.           Уникални сме, защото всичко в нас е хаотично подредено по такъв начин, че създава нещо ново, но реално то не е ново. Миналото се използва за да създаде настоящето и това наричам прожекция. Като хора ние нямаме нещо ново – подредени сме в една органична редица, която на индивидуално, морално, духовно и т.н. ниво е различно, но структурата ни е еднаква. Тук имаме ред в хаоса и човек не е нищо повече от прожекция на предишни мисли и гени.          Разберем ли, че прожекция е човекът ще стигнем до извода, че всички сме различни версии на първоизточникът, който в много от случаите наричаме Бог. Свързани сме с този създател, защото бъдещето е съвкупност от мин

Какво е „Сянката“ и как контролира живота ни?

Говорихме си преди за това какво е подсъзнанието , как то определя и контролира нашият живот чрез несъзнаваното. Днес ще разширим още темата като добавим   и аспекта на „Сянката“. Какво представлява „Сянката“? Идеята за „Сянката“ бива първо дефинирана от Юнг като тъмната част на нашата психика, която се превъплъщава в свърталище на нашите нежелани идеи, емоции и мисли. Частта от психиката ни, която ние не искаме да вижда бял свят. Логически ние опитваме да потиснем тази част от нас, така че тя да не контролира живота ни по никакъв начин, но желанията й по този начин намират път към съзнанието, контролирайки нашите действия. Потискането не работи Когато ние се опитваме чрез психическа сила да накараме една част от психиката ни да изчезне – ние акцентираме върху нея, което води до увеличаване на натиска на потиснатия аспект върху нас самите. Защо се случва това? Мозъка ни не разбира от добро или лошо, а от удоволствие , нашият аспект на осъзнаване разграничава доброто или лошото, но

Съществува ли нещо случайно? И как може съдбата и свободната воля всъщност да са си приятели?

Здравейте! Днес ще пиша по една интересна тема, която отдавна исках да засегна, а именно дали съществува свободната воля или съдбата? Моят отговор на този въпрос мисля, че ще ви изненада, затова нека започваме…      Преди доста време, когато още писах само във Фейсбук, а не в този сайт, бях засегнал темата и споделих донякъде моето виждане за нещата, но имаше някои хора, които не схванаха точно моята мисъл , затова ще се опитам тук да задълбоча малко повече и да дам примери. Философите до ден днешен се опитват да дебатират доколко хаосът е случаен и дали из целият наш живот не съществува една огромна синхроничност. Или с други думи – всичко свързано ли е помежду си или не?      Опитвайки се да намеря дефиниция на думата „Хаос“ в Гугъл удрям на камък, виждам множество синоними, но не и какво точно означава то. Ако трябва аз да опиша и да дефинирам самата дума, то би било нещо такова: „Сбор от събития, предмети или идеи, които на пръв поглед нямат нищо общо едни с други“. Точно така